Rruga "Dritan Hoxha" 7, Tiranë
E hënë - E shtunë: 10:00 - 19:00
E dielë: 11:00 - 17:00
04 452 0550
Transporti falas
30 ditë për rimbursim ose shkëmbim të produktit

Historie koberců

Llojet e tapeteve

Prodhimi i tapeteve, qilimave, sixhadeve, apo rrugicave ka një ndarje themelore, që në fillim:  punime me dorë ose makineri (prodhime industriale). Tapetet industriale mund të prodhohen nga materiale natyrore ose artificiale. Kompania jonë është e specializuar në shitjen e tapeteve të punuar me dorë, sipas traditës persiane. Edhe në këtë gamë të gjerë të trashëgimisë orientale, mund të gjejmë shumë dallime dhe veçori sipas materialit, modelit, teknikës apo dizenjos.Tradita persiane:Persia, emri i lashtë i Iranit, mburret me kulturën më të gjerë në prodhimin e tapeteve dhe qilimave të punu.. Read More

Výroba koberců

Technika výroby perských koberců zůstává v principu po tisíciletí nezměněna, spočívá především v provazování osnovních nití řadou zvláštních uzlů. Osnova i útek bývá většinou z bavlny, existují však i vlněné a hedvábné osnovy v případě celovlněných a celohedvábných koberců. Vlasovou nití je pak nejčastěji vlna, nebo přírodní hedvábí, v širokém spektru barevných odstínů. Osnovní niti jsou při výrobě svisle napnuty do obdélníkového rámu. Dříve byly tyto rámy převážně dřevěné, novější konstrukce jsou však kovové, a staví se pro koberce v šířce až do 6 metrů. Jak.. Read More

Historie koberců

Perská kulturní oblast se rozkládá na území dnešního Íránu, Arménie, Turecka, Uzbekistánu, Afghanistánu, Tádžikistánu a Ázejbájdžánu a je kolébkou jedné z nejbohatších kultru ve světových dějinách. Jednou z nejvýznamnějších složek je bez pochyby tkaní a vázaních koberců. Historici se domnívají, že  ručně vázané koberce se zhotovovaly už před 10 000 lety, nejstarším nálezem je však koberec již z 5. století před naším letopočtem. Nejstarší středobod výroby se ve 3. až 5. století velice pravděpodobně nacházel ve východním Turecku. Ve středověku byly založeny v&nb.. Read More

Rekomandimet e përzgjedhjes dhe kujdesit

Gjëja më e rëndësishme kur zgjidhni një tapet është vendi ku dëshironi të vendosni tapetin dhe për çfarë qëllimi e keni blerë atë. Nëse ju doni të vendosni një tapet në një hapësirë deri diku të ngarkuar, është më mirë të përzgjidhni një tapet pa ose me thekë të shkurtër. Anasjelltas, ju mund të zgjidhni tapeta me përpunim më delikat në dhoma gjumi ose vende më pak të frekuentuara. Madhësia e tapetit zakonisht devijon sipas ambjentit ku do të vendoset. Madhësia 240x170 cm është e përshtatshme mes kolltuqeve dhe ndenjëseve;  madhësia 250x350 cm kryesisht nën tavolinën e ngrënies. Tapeti pe.. Read More

Pse të zgjidhni një tapet të punuar me dorë?

Tapeti persian është një detaj unik për çdo ambjent. Është një vlerë e qëndrueshme, çmimi i të cilit do të rritet vetëm me kalimin e kohës dhe do ta bëjë shtëpinë tuaj të bukur dhe interesante. Kushdo që vlerëson zejtarinë do të jetë i kënaqur me tapeta persiane. Ndryshe nga tapetat industrialë, tapetat e punuar me dorë mbajnë historinë e tyre. Ato janë bërë nga një artist i cili është ose një endës, ose vjen nga një linjë e gjatë zejtarësh që i dorëzojnë aftësitë e tyre nga brezi në brez. Për shkak të kësaj, tapetat shpesh janë modele që janë një vazhdim i motiveve dhe tregimeve që jan.. Read More
Unë jam duke treguar 1 až 5 z 5 (faqe totale 1)

Materialet

Lesh

Material-1

Leshi - Leshi i deleve është një lëndë e parë tekstile që rrjedh nga qimet e deleve. Nga çdo dele është e mundur që të sigurohen të paktën 3 kg lesh në vit, por për disa syresh arrin deri në 18 kilogramë. Leshi pritet një herë ose dy herë në vit, pastaj klasifikohet sipas cilësisë së tij. Një nënprodukt i rëndësishëm i leshit të deleve është lanolina, yndyra natyrala e leshit. Përdoret në kozmetikë, industrinë e tekstilit, industrinë e lëkurës, mjekësi dhe farmako-çokollatën. Lanolina është absolutisht thelbësore për tapeta të punuar me dorë – atë e përmban çdo tapet i punuar me dorë për ta mbrojtur atë nga papastërtia.

Mëndafsh

Material-1

Mëndafshi - Mëndafshi natyral vjen nga gjëndrat e buta të insekteve. Këto exudate të shpejtë të shërimit krijojnë fibra të hollë të lidhura nga sericina. Prej tyre, flutura krijon jakën e saj. Duke zhvilluar këtë linjë ne do të marrim një fije mëndafshi që zakonisht arrin mes 300-900 m. Për të mirat e saj të dobishme (i freskët në në verë, dhe i ngrohtë në dimër), mëndafshi natyral mban një vend të pazëvendësueshëm në treg.

Viskoza

Material-1

Viskoza - është një fije e bërë nga celuloza e rigjeneruar. Materiali bazë i papërpunuar për prodhimin është më së shpeshti pambuk ose dru ose lëndë të tjera të para që kanë një përmbajtje më të lartë të celulozës. Ajo është prodhuar që nga shekulli i 19-të, sidomos si zëvendësim për mëndafshin, kështu që shpesh quhet "mëndafsh artificial".

Polyesteri

Material-1

Fibrat poliesteri - poliesteri janë produkte sintetike. Tiparet më të rëndësishme përfshijnë rezistencë të lartë ndaj dritës, motit dhe mikro-ganizmave, dhe lagështia e ulët

Nuk mund të vendosni?


Kontaktoni projektuesin tonë të interioreve dhe ai do t'ju ndihmojë me përzgjedhjen